Home 3D-Science 3D-geprinte medicijnen steeds breder inzetbaar

3D-geprinte medicijnen steeds breder inzetbaar

2 min lezen
1

Het grote voordeel van 3D-geprinte medicijnen is dat de medische industrie weer een stuk gepersonaliseerder wordt. Voorheen konden pillen alleen maar op de markt komen in massaproductie-batches.

aprecia1

Nu kunnen er dus pillen in kleine oplages of zelfs op patiëntspecifieke basis gemaakt worden, hetgeen betekent dat er goedkopere, accuractere, effectievere en zelfs unieke medicijnen beschikbaar komen. Dit kan voor veel patiënten een zaak van leven en dood betekenen.

aprecia4

Het eerste bedrijf dat met een 3D-geprint medicijn (Spritam) kwam, Aprecia Pharmaceuticals, heeft nu een flinke steun in de rug gekregen middels een financiering van 35 miljoen dollar. Dit zal ze in staat stellen om de ontwikkeling van andere 3D-geprinte medicijnen te versnellen. Het bedrijf focust zich momenteel op het ontwikkelen van medicijnen die toevallen en beroertes tegen gaan.

aprecia7

Aprecia specialiseert zich ook in medicijnen voor patiënten die moeite hebben medicijnen in te nemen en door te slikken, waardoor ze minder goed werken.

aprecia2

De powder liquid printing-methode maakt het mogelijk om pillen van poeders met hoge doseringen te maken die extreem poreus zijn en gemakkelijker door te slikken voor kinderen, gehandicapten en mensen die last hebben van toevallen.

aprecia3

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Science

Één reactie

  1. Briza

    22 februari 2016 op 06:41

    Ze zijn superleuk! Ik werk alelen niet veel met stof dus ik ben bang dat ik niet echt een goeie afnemer van je ontwerp zal zijn…maar stofje twee is favoriet 🙂

    Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …