Home 3D-Culture & Design 3D-geprinte nagels op maat via Toshiba en Shining 3D

3D-geprinte nagels op maat via Toshiba en Shining 3D

4 min lezen
0

Hoewel het geen levensreddende innovatie is, zullen toch veel dames reikhalzend uitkijken naar de mogelijkheid om perfect passende nagels uit de 3D-printer op hun vingers aan te kunnen brengen om zo te zorgen voor mooiere nagels die langer blijven zitten. Aangezien lang niet iedereen succes heeft met nagellak, is de oplossing van 3D-geprinte nagels die Toshiba en Shining 3D mogelijk maken wel interessant.

Als je loopt te modderen met nagellak die je er nooit mooi op krijgt of die binnen de kortste keren begint af te bladderen, heb je vast weleens nagedacht over acrylnagels. Mijn dochter in elk geval wel. Met haar andere 14-jarige vriendinnetjes zijn ze voortdurend bezig met het perfectioneren van hun nagellook en overal in huis kom ik doosjes met nepnagels tegen. Vervolgens mag ik haar mandarijnen open maken, want dat schijnt niet te kunnen met nepnagels, maar dan heb je ook wat. Het is inderdaad wél een mooi gezicht.

Het nadeel van deze acrylnagels is echter dat ze toch wel geregeld er af vallen en kwijtraken. Toshiba en 3D-scannerbouwer Shining 3D hebben daar een oplossing voor bedacht: 3D-geprinte nagels. Deze worden dankzij een 3D-scan van de vingers te maken opgebouwd in 3D-software en vervolgens via stereolithografie 3D-geprint. Op die manier krijg je acrylnagels op maat. Dus voortaan kun je naar de manicure, daar je handen onder de scanner leggen en een aantal weken later ontvang je je nagels-op-maat.

Voor toekomstige bestellingen wordt het helemaal makkelijk, omdat je je vingers maar één keer in hoeft te laten scannen, daarna veranderen ze als het goed is niet meer. Toshiba heeft de pilot in eerste instantie uitgerold in winkelcentra in Tokyo, deze maand. In de loop van dit jaar wil het bedrijf ze volledig gaan marketen. In de toekomst wil Toshiba IC-chips in de nagels embedden zodat de dragers ze kunnen gebruiken voor toegang tot concerten en attractieparken.

Dat is wel cool natuurlijk, benieuwd hoe dat in zijn werk zal gaan.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Culture & Design

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …