Home 3D-Printen 3D-geprinte watermaker haalt twee liter water per uur uit de lucht

3D-geprinte watermaker haalt twee liter water per uur uit de lucht

3 min lezen
0

Een tweeëntwintigjarige student engineering uit Hyderabad in India, genaamd Jawwad Patel, heeft een 3D-geprint waterproducerend apparaat gecreëerd dat vocht uit de lucht haalt en per uur twee liter vers water produceert.

De uitvinding draagt de naam Dewdrop en is razendsnel. In omgevingen met een hoge luchtvochtigheid heb je al snel binnen een uur twee liter water geproduceerd met de Dewdrop. Maar zelfs in omgevingen met een zeer lage luchtvochtigheid kan het apparaat 1,2 liter water per uur produceren.

schermafbeelding-2016-11-13-om-11-56-33

Deze 3D-geprinte Dewdrop klinkt als een magisch apparaat maar werkt eigenlijk doodsimpel. Elektrisch aangedreven ventilatortjes in het apparaat koelen de lucht van binnen af tot beneden het dauwpunt waardoor de lucht in waterdruppels verandert en de boel dus condenseert. Deze druppels worden handig opgevangen in het compartiment eronder.

Deze 3D-geprinte watermaker werkt op een 12-volt connectie en werkt op batterijen. Maar het zou uiteraard ook gebruik kunnen maken van zonne-energie met behulp van zonnepanelen.

schermafbeelding-2016-11-13-om-11-56-48

De Dewdrop heeft zeer veel potentie. Denk bijvoorbeeld aan het produceren van drinkwater in gebieden van droogte. Het apparaat heeft zelfs een optie voor warm of koud water waardoor het ook voor gebieden met een koud klimaat ideaal is voor het maken van een kopje warme thee of koffie.

Dit is niet de eerste uitvinding van de jonge Indiase student. Eerder bedacht Patel een slimme helm voor motorfietsen die er voor zorgt dat de motor niet start als de bestuurder teveel alcohol heeft gedronken.

Patel blijft in zijn land dan ook niet onopgemerkt en is genomineerd voor twee awards: de National Youth Award 2015-2016 en de Dr. APJ Abdul Kalam Excellence Award 2016.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…