Home 3D-Science 3D-printing in rampgebieden voor medische hulpgoederen

3D-printing in rampgebieden voor medische hulpgoederen

2 min lezen
0

In rampgebieden is altijd een tekort aan alles. Zeker bij natuurrampen is de situatie vaak nijpend omdat de transportwegen dan niet begaanbaar zijn en de hulpgoederen niet aangevoerd kunnen worden.

Tijdens de catastrofale aardbeving in 2010 kwamen meer dan 100.000 mensen om het leven en werden 60% van de bestaande gezondheidszorg-instellingen verwoest. Hier werden 3D-printers ingezet aan de frontlinie om medische spulletjes te printen voor humanitaire doelen.

haiti-earthquake

 

Het is enorm belangrijk om binnen 48 uur nadat de slachtoffers hun verwondingen oplopen, de noodzakelijke medische voorraden aan te laten rukken om zo de verspreiding van infecties te voorkomen en tevens ervoor te zorgen dat mensen die makkelijk gered hadden kunnen worden, niet overlijden.

 

 

Mensen kunnen nu ter plekke digitale bestanden downloaden van de benodigde spullen en tevens de ontbrekende items ontwerpen. Vervolgens kunnen ze met eenvoudige desktop 3D-printers gemaakt worden.

haiti

3DforHealth opende snel een 3D-printlab in Haiti, kort na de bevingen en kwam tot 16 printbare objecten die gemaakt werden voor de medische professionals.

Zo maakten ze bijvoorbeeld klemmetjes voor de navelstreng. Het project was een groot succes en de manier van werken wordt nu doorgezet naar andere rampplaatsen en landen waar een groot tekort aan hulpgoederen is.

iLab-Haiti

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Science

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …