Home 3D-Gear 3Dprint Magazine bezoekt TCT Show 2016

3Dprint Magazine bezoekt TCT Show 2016

6 min lezen
0

Op 28 en 29 september vond de TCT Show +Personalize weer plaats in Birmingham. In ‘the NEC’ zowat aan de luchthaven van Birmingham toonde de 3D-printing-industrie haar nieuwste technologieën en 3D-printermodellen.

Uiteraard was 3Dprint Magazine ook op de beursvloer aanwezig om polshoogte te nemen.

Hieronder een kleine greep van wat wij interessant en opmerkelijk vonden.

Mass Portal

We kenden ze al langer, de 3D-printerbouwers uit Letland, maar op de beurs werd pas goed duidelijk hoe ongelofelijk gedetailleerd en secuur de Pharao printers van Mass Portal kunnen printen. Terwijl het gaat om ‘gewone’ fdm-printers (printers de werken met rollen filament) is de kwaliteit van de geprinte objecten zeer opmerkelijk. Je kunt met deze printers printen met een laagdikte van slechts 0.01mm. Dit toonde Mass Portal op de beurs goed aan door horloge-onderdelen te printen en te tonen. Wij waren onder de indruk. Hoewel het gaat om fdm-printers hangt er wel een flink prijskaartje aan. Je hebt een Pharao printer vanaf drieduizend euro. Maar dan heb je wel een printer die qua kwaliteit en detail haast dezelfde resultaten geeft als een industriële machine.  Zie de video hieronder:

Leapfrog BOLT

We hebben er veel over gehoord, maar hadden hem nog niet in levende lijve kunnen aanschouwen: de nieuwe Leapfrog BOLT. Het eerste wat opvalt is dat de printer enorm is qua formaat. Althans, wij hadden hetzelfde formaat als de Creater HS verwacht. CEO Sander Adam deed hem voor ons even live uit de doeken. Zie de video hieronder:

3DP (3D Platform) Workbench

3D Platform is een 3D-printer in de vorm van een werktafel/workbenche. Deze handige FDM-printer kan zeer grote objecten printen. Het bouwplatform laat het printen van objecten toe van maar liefst 1m x 1m x 0,5m! Te krijgen vanaf 20.000 euro. Bekijk de video hieronder voor meer info:

Handy Scan 3D

Een nieuwe handscanner voor industriële toepassingen is deze Handy Scan 3D van Creaform uit Canada. De scanner gebruikt de ronde stickertjes die je op je te scannen object plakt als referentiekader en weet zo dus altijd waar de scanner zich bevind ten opzichte van het object. Zo kan je zeer vrij bewegen en rustig met de scanner om het object heenlopen of het object en je handen alle kanten op draaien. Wij probeerden hem zelf even uit en waren zeer onder de indruk van de eenvoud en de kwaliteit. Eindelijk een losse scanner voor in de hand die zeer goed resultaat levert! De jongen van de stand filmde ons terwijl we een object scande. Zie de video hieronder:

Markerbot Replicator +

Het was een tijdje stil rondom Makerbot. De laatste lijn Makerbot printers toonde nogal wat mankementen en sinds de overname door Stratasys werd er behoorlijk gesaneerd. Maar, er werd ook goed gekeken naar de verbeterpunten voor toekomstige Makerbots. De buitenkant van deze Makerbot Replicator + lijkt nog op zijn voorganger maar daar is dan ook alles mee gezegd. De engineers van Stratasys hebben deze Makerbot compleet opnieuw opgebouwd. Check de video hieronder:

Tot zover deze kleine greep uit wat wij interessant en opmerkelijk vonden op de TCT Show.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Jeroen Veger
Toon meer in 3D-Gear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

3D-printen van carbon fibre in stroomversnelling

De startup Arevo Inc uit Sillicon Valley heeft als eerste een fietsframe volledig in carbo…