3D-printen

Gepubliceerd op 1 april 2017 | door Maarten Verkoren

0

Airbus breidt aantal 3D-geprinte onderdelen uit naar 1000 per vliegtuig

Wist je dat er in de Airbus A350 XWB maar liefst 1000 3D-geprinte onderdelen zitten? Onderdelen die superlicht zijn, supersterk en ondertussen keurig voldoen aan alle eisen qua vuur, rook en giftigheid. Vorige zomer kwam Airbus zelfs met de onbemande Thor, een compleet 3D-geprint en volledig functioneel vliegtuig dat dienst doet als drone en gebruikt wordt voor riskantere vluchten en onderzoeken.

De A330neo en BelugaXL krijgen veel 3D-geprinte onderdelen die leiden tot kostenbesparingen en een betere productietijd.

Airbus heeft een 3D-geprint prototype gemaakt voor de air nozzle van het klimaatbeheersingssysteem in de passagierscabine van de A330neo, waar 257 personen in zullen passen. De nozzles worden onderdeel van een nieuw ontwerp dat zorgt voor meer ruimte in de overhead storage compartments.

De A330neo is een van de eerste vliegtuigen die de nieuwe luxueuze cabinefilosofie van Airbus zullen uitdragen. Passagiers krijgen meer mogelijkheden om te relaxen dankzij nieuwe features zoals gedetailleerdere verlichting, grotere stoelen, meer entertainment opties en wifi.

Uiteindelijk wil Airbus zoveel flexibel mogelijk worden in de productie van vliegtuigen en dat kan in de ogen van het management van het bedrijf alleen door robots en 3D-printers in te zetten.


Over de schrijverGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑