Home 3D-Printen Politie 3D-print kopie van vingerafdruk moordslachtoffer om smartphone te unlocken

Politie 3D-print kopie van vingerafdruk moordslachtoffer om smartphone te unlocken

3 min lezen
0

Een gewiekste professor aan de Michigan State University heeft 3D-geprinte replica’s gemaakt van de vingers van een dode moordenaar om de politie te helpen in haar onderzoek naar de moord die deze man gepleegd heeft. De politie hoopt dat de 3D-geprinte vingers in staat zullen zijn om de smartphone van het slachtoffer te unlocken.

url

Aangezien Apple niet meewerkt aan het hacken van telefoons, moesten de detectives wat anders verzinnen. De vingerafdrukken van het slachtoffer bevonden zich reeds in de politiebestanden omdat hij zelf ook een aantal jaar geleden een misdaad had gepleegd waarvoor hij was opgepakt. Met het gebruik van deze scans konden er replica’s worden gefabriceerd. “We wisten niet welke vinger hij gebruikte voor zijn smartphone, maar we hebben ze alle tien, dus het zou moeten lukken”, aldus de onderzoekers.

finger-h1

Om te voorkomen dat dit soort dingen de hele tijd gedaan worden (mensen die vingerafdrukken gaan verzamelen om telefoons te unlocken) hebben de fabrikanten van smartphones de vingerafdruklezers ook geleidend gemaakt, hetgeen wil zeggen dat er kleine elektrische circuits moeten worden gesloten voordat de vingerafdruk wordt herkend als echte vinger. Huid is geleidend genoeg om de sensoren te activeren, maar 3D-printmaterialen zijn dat niet. Hierom moesten de onderzoekers de 3D-geprinte vingers bedekken met een dun laagje metalen deeltjes.

Hierna gaan ze op alle mogelijke manieren proberen te telefoon te unlocken zodat ze kunnen zien met wie het slachtoffer contact gehad heeft en mogelijk de moordenaar eruit kunnen filteren. De moordenaar had beter de telefoon ook mee kunnen nemen, dan had ie zich een hoop problemen bespaard…

IMG_3056

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …