Home 3D-Printen 25% van de gebouwen in Dubai 3D-geprint in 2030

25% van de gebouwen in Dubai 3D-geprint in 2030

3 min lezen
0

Vorig jaar zomer kwam het nationale innovatie comité van de Verenigde Arabische Emiraten met het plan om een volledig 3D-geprint kantoorgebouw te maken. Dubai gaat nu weer een stap verder met de aankondiging van haar premier Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum dat het van plan is om 25% van haar gebouwen uit de 3D-printer te laten komen in het jaar 2030.

“Ons hoofddoel is dat 25 procent van de gebouwen in Dubai gebaseerd zullen zijn op 3D-printtechnologie in 2030 en de stijging in dit percentage zal gerealiseerd worden met de ontwikkeling van de technologie alsmede met de groei van de marktvraag”, aldus de minister-president. Overheidsbureau’s, bedrijven in de private sector, universiteiten en onderzoekscentra worden allemaal opgeroepen om te komen met een universeel model voor deze technologie in de VAE. Volgens de Sheikh gaat deze technologie economische waarde opleveren, mogelijk van miljarden euro’s. Tevens voorziet hij dat de bouwtijd gaat afnemen tot slechts 10% van de huidige.

534335_2

De 3D-printstrategie van de VAE gaat verder, want ze denken daar ook na over medische en consumentenproducten. Dubai mikt erop om de wereldwijde hub te worden voor de ontwikkeling van 3D-printtechnologie en tevens een basis voor onderzoek. Hun strategie, die ook onderdeel uitmaakt van het Future Cities Program, bestaat uit de vijf hoofdpijlers: infrastructuur, wetgeving, funding, talent en marktvraag. Het initiatief wordt ondersteund door overheid en bedrijfsleven.

Untitled69

“Onze visie voor de ontwikkeling wordt gedreven door een diepgaand begrip voor de toekomstige vraag en is gebouwd op proactieve ideeën omdat we de eerste plaats willen veroveren in de wereld. Onze ontwikkelmethodes zijn gebaseerd op het lanceren van initiatieven die overal in de wereld kunnen worden toegepast en die een mondiaal model kunnen creëren voor de economie”, zegt de Sheikh.

Toon meer gerelateerde berichten
Toon meer door Maarten Verkoren
Toon meer in 3D-Printen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Is de Foodini 3D-voedselprinter al wat opgeschoten?

Voedsel kant en klaar uit de printer. Al in 2013 verschenen de eerste artikelen over deze …